Skip to main content

 

Bewerkingen

Rondslijpen


In onze geklimatiseerde werkplaats staan een aantal rondslijpmachines die wij inzetten voor zowel in- als uitwendige rondslijpbewerkingen. Deze machines worden veelal ingezet voor het rondslijpen van slijtagedelen, gereedschappen en machineonderdelen.

Onze kracht op rondslijpgebied ligt bij de kleine series en enkelstuks. Hier hebben wij dan ook de rondslijpafdeling voor ingericht. Naast de conventionele rondslijpbanken beschikken wij over een CNC-rondslijpmachine. Op deze machine kunnen complexe vormen en profielen geslepen worden. Daarnaast maakt de CNC-rondslijpmachine het mogelijk om meerdere slijpbewerkingen, zowel in- als uitwendig, in één opspanning uit te voeren en kan hij een hoge herhalingsnauwkeurigheid garanderen.

CNC-slijpen


Wij beschikken over meerdere vier- en vijfassen gestuurde CNC-slijpmachines. Deze zetten wij voor meerdere doeleinden in. Zowel voor het naslijpen en vervaardigen van diverse snijgereedschappen als voor het aanmaken van de meest uiteenlopende specials. Een aantal van onze CNC-machines zijn uitgerust met een automatische belading en slijpschijfwisselaar. Tevens beschikken meerdere CNC-machines over een snelloopkop voor het rondslijpen in contour van kleine producten.

Wij volgen de ontwikkelingen binnen onze branche, daarom maken wij zelf programma’s in vrije programmering voor CNC-machines. Een specifiek product kan vragen om een programma waar de machine nog niet over beschikt. Dit programma wordt ontwikkeld door ons team. Op deze manier halen wij het meeste uit de machine en blijven wij onszelf ontwikkelen.

Gereedschapslijpen


De oorsprong van ons bedrijf ligt bij het conventioneel gereedschapslijpen. Vandaag de dag vervult het conventioneel gereedschapslijpen nog een belangrijke rol binnen van Besouw Slijptechniek B.V. maar de CNC-machines hebben een groot deel van het gereedschapslijpen overgenomen. Het conventioneel gereedschapslijpen wordt ingezet voor voorbewerkingen en afwerkingen aan producten en gereedschappen.

Door de jaren heen hebben wij een goede naam weten op te bouwen in het naslijpen van gereedschappen en het aanmaken van speciaal snijgereedschap volgens de door u geleverde tekening.

Ultrasoon slijpen


Voor het ultrasoon slijpen beschikken wij over een Sauer Ultrasonic 20 Linear. Door middel van ultrasoon techniek maakt deze machine het mogelijk om te boren in zowel hardmetaal als keramiek en deze materialen tot in de precisie te bewerken. De machine wordt veelal ingezet voor complexe inwendige slijpbewerkingen. Verder is deze machine uitgerust met een producten- en gereedschapmagazijn om manarm te produceren. Heeft deze machine uw interesse gewekt? Download dan hier de pdf-masterclass:

Vlakslijpen


De bewerking vlakslijpen is vaak een aanvulling op de overige slijpwerkzaamheden. De producten worden op de vlakslijpmachine voorbewerkt en kunnen zo soepel doorstromen naar de volgende bewerking binnen het bedrijf. U kunt hierbij denken aan opspanvlakken slijpen en hoogtematen bij het product aanbrengen.

Wanneer het product alleen een vlakslijp bewerking vereist voeren wij dit natuurlijk ook uit. Hierbij zijn wij in staat om zowel gereedschapstalen, hardmetaal als keramiek te slijpen.

Polijsten


Wij verzorgen ook het polijsten van gereedschappen/producten. Afhankelijk van het materiaal en de gewenste ruwwaarde gebruiken wij de juiste polijstmiddelen om het product zodanig te bewerken dat het naar wens voldoet. In samenwerking met Oerlikon Balzers kunnen wij uw gereedschappen ook gecoat retour leveren.

Controle


Het controleren van de juiste maatvoering is een erg belangrijke stap voor ons in ieder proces. Om de metingen stabiel uit te voeren is de gehele meetkamer geconditioneerd. Onze mogelijkheden op het gebied van controle lopen uiteen van handmeetgereedschap, 3-d machines tot een contourmeter en projectoren.

Waar wij veel waarde aanhechten is het tussentijds meten van de maatvoering. Tijdens de bewerking voeren onze medewerkers controles uit. Zo kunnen wij op tijd constateren dat aanpassingen in het productieproces nodig zijn.

Wanneer het product gereed is wordt er nog een eindcontrole uitgevoerd op de maten die wij hebben bewerkt. Indien gewenst leveren wij uw producten af met een passend meetrapport.